Topul masinilor de familie second hand pe care le poti cumpara din Romania
Cumpararea unei masini second hand pentru familia ta este un proces dificil si destul de stresant. Oferta de masini din care ai de ales este foarte variata, de la break-uri la SUV-uri si de la monovolume la crossovere. In plus, dupa ce te decizi asupra tipului de masina, trebuie sa alegi si un brand, un motor, un nivel de echipare etc. Si colac peste pupaza, mai trebuie ca masina aleasa sa se incadreze si in bugetul de care dispui.
Din acest motiv, am zis sa te ajutam putin si am facut urmatoarea selectie de masini de familie, care speram sa te ajute sa alegi mai usor ce este potrivit pentru tine.
*Pentru ca masinile din analiza sa fie cat mai comparabile, am convenit (cu cateva exceptii) sa analizam doar masini fabricate in 2011.
Daca vrei un SUV ca masina de familie, poti alege dintre:
1. Dacia Duster (Buget: ~9.000 euro)
Daca ai vreo 8 – 9.000 euro si vrei sa cumperi un SUV mai mult decat decent pentru familia ta, Duster este o idee chiar buna. Consumul este bun, fiabilitatea OK, costurile de intretinere sunt mici, iar valoarea pe termen lung este mai buna decat a multor contracandidate.
Ca minus principal ar fi siguranta, care nu este la nivelul altor SUV-uri, asa ca daca tii neaparat sa ai o masina cu 5 stele EuroNCAP, Duster-ul nu e alegerea potrivita pentru tine.
2. Renault Koleos (Buget: ~11.000 euro)
In 2008, ADAC din Germania a oferit acestui model 5 stele la capitolul siguranta. In afara de acest plus, masina este undeva la mijloc din punctul de vedere al celorlalte componente analizate de VeziCatFace: fiabilitate, costuri de intretinere, consum si valoare pe termen lung. Incepand cu cel de-al treilea trimestru din 2016, Renault va incepe vanzarea noii generatii de Koleos, care se spera a fi una mai de succes.
Spunem asta pentru ca in Marea Britanie de exemplu, vanzarile Koleos au fost oprite in 2010 din cauza volumului foarte mic: 2600 de masini.
3. Nissan X-Trail (Buget: ~12.000 euro)
Spre deosebire de Duster, la X-Trail nu te poti plange de siguranta. In schimb, din ce am putut observa de-a lungul timpului, acest model nu isi pastreaza tocmai bine valoarea in timp.
Din punctul de vedere al costului total pe 5 ani, datele noastre arata ca un X-Trail va avea niste costuri de circa 15.400 euro, incluzand aici si deprecierea. Spre exemplu, doar reparatiile si reviziile vor costa aproape 2000 euro in acest interval.
Masina este considerata un fel de crossover mai mare, dar noi am trecut-o la SUV-uri din cauza marimii.
4. Kia Sportage (Buget: ~13.000 euro)
La testarea modelului din 2010 de catre cei de la EuroNCAP, Sportage a obtinut cel mai bun punctaj si a fost declarat cel mai sigur model din clasa sa. Comparativ cu X-Trail-ul, costurile estimate pentru reparatie si revizii in 5 ani sunt mai mari la Sportage. Cel putin asta a reiesit din studiul nostru realizat pe circa 40.000 de soferi din Romania.
Un capitol la care acest model pare a sta foarte bine este valoarea pe termen lung. Astfel, Sportage-ul a obtinut un punctaj de 4 stele din maximum 5 posibile. Vezi evaluarea completa.
5. Volvo XC 90 (Buget: ~18.500 euro)
Cand vine vorba despre automobile, siguranta are adesea un sinonim printre branduri, iar acesta este Volvo. XC 90-ul este un exemplu in acest sens, modelul avand desigur, 5 stele EuroNCAP. Productia acestei masini a fost oprita in 2014, asa ca singura ta sansa de a-l cumpara este daca te orientezi inspre o varianta second hand.
Ca minus, consumul nu pare a fi un avantaj pentru aceasta masina. De asemenea, si costul intretinerii este unul destul de ridicat, de peste 2500 euro in 5 ani pentru reparatii si revizii. Vezi evaluarea completa.
6. Volkswagen Touareg (Buget: ~24.000 euro)
Touareg-ul a fost si va ramane un SUV cu capabilitati foarte bune si de off-road. Masina este robusta si sigura, iar in plus are si un consum relativ bun pentru clasa sa.
Astfel, daca vrei un SUV puternic, sigur si cu inclinatii inspre premium, Touareg este o optiune. Vezi evaluarea completa.
7. BMW X5 (Buget: ~25.000 euro)
In anul 2011, acest model a fost al treilea cel mai bine vandut BMW dupa Seria 3 si Seria 5. Fiind vorba despre o marca premium, comparatiile cu modelele anterioare nu sunt neaparat relevante, asa ca nu vom face nicio mentiune in acest sens.
Din punctul de vedere al unei familii, aceasta masina poate fi o varianta, dispunand de un spatiu interior generos, siguranta crescuta, fiabilitate si o calitate superioara a materialelor.
Bugetul de mai sus este pentru un motor de 3 litri si 245 CP. Daca vrei ceva mai puternic, va trebui sa iti maresti si bugetul in consecinta. Cu toate acestea insa, pentru o masina de familie motorizarea mai mica este probabil suficienta. Vezi evaluarea completa.
8. Toyota Land Cruiser (Buget: ~27.000 euro)
Land Cruiser-ul este oToyota, iar asta inseamna ca masina ar trebui sa stea bine la capitolul fiabilitate, si chiar asa se intampla. In acelasi timp insa, SUV-ul japonez primeste punctaj maxim din partea noastra si la capitolul siguranta si valoare pe termen lung.
Si pentru ca nicio masina nu este perfecta, trebuie sa spunem despre Land Cruiser ca ar putea sa isi imbunatateasca putin eficienta la consumul de combustibil, capitol la care primeste doar 3 stele din maximul de 5 posibile din partea noastra.
Vezi evaluarea completa.
S-ar putea să-ți placă și
Top 5 Lucruri care conteaza atunci cand cumperi o masina second hand
Vanzari masini second hand RomaniaInainte de a cumpara o masina second, trebuie in primul rand sa iti setezi corect asteptarile. Este destul de probabil ca masina pe care ti-o doresti
0 Comentarii
Nu există comentarii deocamdată
Poți fi primul care comentează acest post!